M.M: NewNewsPageTemplate
NewNewsPageTemplate

Beck Packautomaten täyttää 50 vuotta

2010-08-13

Beck packautomaten – yrityksen 50 vuotta

 

 

 

Beck packautomaten täytti 50 vuotta 9. toukokuuta 2010 ja muistelee ylpeänä perheyrityksen historiaa. Yritystä johtaa jo toinen sukupolvi ja se perustettiin aikoinaan Hans Beckin, yrityksen perustajan, insinööritaidoilla. Yrityksen menestys pakkauskoneiden valmistajana perustuu vuosikymmenien kokemukseen ja jatkuvaan innovatiivisuuteen.

Beck_50Jahre_Logo_RGB

 

Beck packautomaten –yrityksen tarina alkoi muotisuuntauksesta. Yhdysvalloissa supermarketit halusivat laittaa tuotteitaan esille ja siksi ne oli pakattava houkuttelevan näköisiin pakkauksiin. Tämä uusi suuntaus antoi tekstiilialan yrittäjälle Hans Beckille idean esitellä omia tekstiilituotteitaan kauniissa kalvopakkauksissa. Vuoden kehitystyön tuloksena 1956 ensimmäinen prototyyppi, Nürtinger Textilpacker, oli valmis. Koneesta tuli erittäin suosittu ja se toimi pioneerina täysautomaattisten kalvopakkauskoneiden kehityksessä. Keksinnöllään Hans Beck loi pohjan houkutteleville ja edullisille pakkauksille. Kun hän havaitsi, että naisten alusvaatevalmistajat olivat erittäin kiinnostuneita hänen ideastaan, hän päätti perustaa oman koneenrakennusyrityksen. Toukokuun 9. päivänä 1960 syntyi ”Nürtinger Textilpacker”, jonka valmistamat pakkauskoneet menestyivät hyvin ja herättivät pian mielenkiintoa myös muilla teollisuuden aloilla. Uusien markkinoiden valtaamiseksi yrityksen nimi muutettiin pian muotoon

”beck + co packautomaten”.

 

Siihen aikaan suurin osa kyselyistä tuli tekstiiliteollisuuden lisäksi graafisesta teollisuudesta, mikä on vielä tänäkin päivänä yksi yrityksen avainasiakkaista.  Markkinoiden tarpeiden huomioiminen oli johtoajatus jo silloin, kun yritys kehitti tuotteitaan ja innovaatiotaan. Beck-Serienpacker, sarjapakkauskone, suunniteltiin uusia markkinoita varten. Nimensä kone sai siitä, että sarjatuotteita pakattiin täysin automaattisesti. Serienpacker-kone ja sille ominainen toimintatapa sulkea tuote neljältä sivulta on vieläkin vertaansa vailla. Yritykselle luotiin myös samaan aikaan sen musta-keltainen logo. Nopean kasvun seurauksena beck packautomaten muutti 1965 suurempiin tiloihin Frickhauseniin. Vuonna 1969 koko tuotanto muutti saman katon alle. Yritys toimitti koneita paino- ja paperiteollisuudelle, leipomoille, meijereille ja panimoteollisuudelle sekä tekstiiliteollisuudelle, puutavarateollisuudelle, keramiikkatehtaille ja muoviteollisuudelle.

 

1980-luvulla menestys ja suuret muutokset jatkuivat. Yritys tarvitsi lisää tilaa ja 1984 uudet tilat ostettiin Neuffenista osien tuotantoa varten. 1990- ja 2000-luvuilla beck packautomaten jatkoi maailmanlaajuisen myynnin kasvattamista ja suuntasi tuotantovalikoimaansa enemmän asiakaslähtöisten ratkaisujen etsimiseen. Beck packautomaten tunnustetaan nykyään korkean laadun ja luotettavuuden symbolina ympäri maailmaa.

 

Päätös sukupolven vaihdoksesta yrityksessä tehtiin ajoissa, jotta turvattiin perinteiden ja kehityksen jatkuminen korkealaatuisten pakkauskoneiden valmistuksessa. Vuonna 2002 Hans Beck luovutti yrityksensä tyttärelleen Beate Beck-Dehardelle. Seuraavina vuosina koko tuotanto arvioitiin uudelleen ja muutoksia tehtiin. Tuloksena on uusi X linja Serienpacker-koneille. Lisäksi suunniteltiin täysin uusia erikoiskoneita postimyynti-sektorille. Vuosille 2002-2010 olivat ominaisia yksilöllisyys ja kustannuspaineet. beck packautomaten vastasi muuttuviin markkinoihin tuotekehityksellä. Jatkuvat kyselyt tehdasteollisuudesta ja huollon tärkeyden korostuminen lisäsivät yksilöllisten ratkaisujen tarvetta. Pystyäkseen vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin beck packautomaten lisäsi suunnittelu- ja teknistä kapasiteettiaan.

 

Juhlavuotenaan yritys tuo markkinoille edelleen uusia tuotteita ja, kuten kaikki sen täysautomaattiset pakkauskoneet, ne on tarkoitettu eri teollisuudenalojen asiakkaille ympäri maailmaa pakkaamaan heidän tuotteitaan uusimman teknologian mukaisesti ja kustannustehokkaasti. Suklaarasioista sokeripakkauksiin, kirjoista lehtiin ja liikelahjoihin, ovenkahvoista kampiakseleihin, valokytkimistä kattovaloihin, puhdistuslapuista käyttömekanismeihin, verhotangoista puisiin lattiapaneeleihin, CD-levyistä tietokonepeleihin, pumpulista shampoopulloihin – tätä kaikkea ja paljon muuta on pakattu beck packautomatenin pakkauskoneilla. Ja beck packautomaten –pakkauskoneiden tarina jatkuu. Täynnä uusia ideoita, tarjoten kustannus- ja energiatehokkaita pakkausratkaisuja ja motivoitunut henkilökunta valmiina vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin - perheyritys on hyvin varustautunut tulevaisuutta varten.

TopContent: Link (7757)
Default.Master