M.M: NewNewsPageTemplate
NewNewsPageTemplate

Fermionin Hangon uudessa tehdasyksikössä luotetaan Christian Bernerin teknisiin laitteisiin.

2018-10-25

Christian Berner Oy on ollut vahvasti mukana laitetoimittajana Orionin lääkkeiden vaikuttavia aineita valmistavan tytäryhtiön Fermion Oy:n Hangon tuotantoyksikössä. Tuotantoyksikön 30 miljoonan investointi pitää sisällään noin 6 000 m2:n tehdasrakennuksen sekä koneet ja laitteet. Investointi on Suomen eteläisimmän kaupungin mittakaavassa todella suuri, mutta myös lääketeollisuuden viennin näkökulmasta investointi on merkittävä.

 

Alkumetreiltä kohti turvallisempaa ja terveempää tulevaisuutta

Lääkealan tiukat laatu-, turvallisuus-, ympäristö- ja työsuojeluvaatimukset on otettava huomioon jo tuotantolaitoksen suunnittelun alkuvaiheessa. Christian Bernerin toimittamat laitteistot nykyaikaistivat tuotantoyksikön kertaheitolla ja käytettävät ratkaisut täyttävät vaatimukset myös pitkälle tulevaisuuteen.

”Uusi, pitkälle automatisoitu ja huippuluokan teknologialla varustettu tuotantoyksikkö on täynnä turvallisuutta ja tuotantoa edistäviä laitteistoja, kuten isolaattoreita, reaktoreita, kaasupesureita, kuivureita sekä vakuumisiirtolaitteita”, kertoo Christian Berner Oy:n liiketoimintajohtaja Dick Björklund.

Fermionin Hangon tehdas valmistaa mm. entakaponia sekä elinsiirtojen hylkimisreaktioiden estolääkityksessä käytettävää atsatiopriinia. Näiden korkean potenssin aktiiviaineiden valmistuksessa on erittäin tärkeää, että tehtaan työntekijät eivät missään vaiheessa altistu raaka-aineiden vaikuttaville ainesosille eikä mitään ylimääräistä ei joudu valmistuvaan lääke-erään. Christian Bernerin laitteet varmistavat, että turvallisuusasiat ovat kunnossa.

Rakennustyöt alkoivat keväällä 2016 ja uuden tuotantolaitoksen käyttöönotto on jo hyvässä vauhdissa”, kertoo Fermionin tehtaanjohtajana toimiva Martti Mikkola ja jatkaa: ”Näin mittavassa hankkeessa tärkeää on myös hyvän yhteistyökumppanin valinta. Yhteistyön pitää toimia saumattomasti ja laitetoimitusten oltava täsmällisiä. Christian Bernerin valinta laitetoimittajaksi oli onnistunut päätös ja kaikki toimi moitteettomasti aina projektin alusta loppuun saakka”.

Tekninen laitetoimittaja on monessa mukana

Teknisenä laitetoimittajana Christian Bernerin on perehdyttävä asiakkaan toimialaan sekä toiminnan asettamiin ehtoihin. Etenkin lääketeollisuudessa vaatimukset ovat todella suuria – kyseessä on maailmanlaajuisesti käytettävien lääkkeiden ainesosien käsittely ja sen myötä myös potilasturvallisuus sekä tuotantolaitoksessa työskentelevien ihmisten turvallisuus.

Lääketeollisuudessa ongelmanratkaisu on avainasemassa ja jokainen yksityiskohta on mietittävä huolella. Christian Bernerin tekninen asiantuntemus sekä asiakaslähtöinen ajattelutapa helpottaa myös asiakkaan toimintaa ja epäsuorasti myös loppukäyttäjän elämää. Projektin kulkua voi selkeästi tasoittaa, kun laitetoimittaja otetaan mukaan jo suunnittelun alkuvaiheessa.

Fermionin lääkkeet parantavat usean ihmisen elämää ja tavallaan myös me Christian Bernerillä olemme osaltamme mukana luomassa parannuskeinoja moderniin lääketieteeseen. Esimerkiksi Parkinsonin taudin hoitoon käytettävän lääkkeen vaikuttava aine, entakapone, valmistetaan Hangossa Fermionin tuotantolaitoksella”, toteaa Dick Björklund. ”Christian Bernerin koneilla ja laitteilla merkitystä myös sairauksien hoitoon, vaikka emme loppukäyttäjälle näkyvässä roolissa olekaan.”

***

Orion -konserniin kuuluva Fermion on suomalainen lääkkeiden vaikuttavien aineiden valmistaja. Fermion kehittää ja valmistaa lääkeaineita Orionille sekä muille lääkeyhtiöille maailmanlaajuisesti. Fermionilla on erityisosaamista ja kapasiteettia erittäin vahvojen (high potency) lääkeaineiden valmistukseen, ja osassa valmistamistaan tuotteista yhtiö on globaali markkinajohtaja. Fermionin tehtaat sijaitsevat Hangossa ja Oulussa.

Fermionin sivuille tästä>>

TopContent: Link (7757)
Default.Master