M.M: NewNewsPageTemplate
NewNewsPageTemplate

REDIssä mukana! Tärinäneristystä ja elämyksiä

2018-09-20

Stadin urbaanein kauppakeskus Redi avataan tänään. Kalasatamaan valmistuneen kauppakeskuksen pääurakoitsijana on kaupunkien kehittäjänä tunnettu SRV. Yritys on tunnettu innovatiivisista ratkaisuista erilaisissa rakennusprojekteissa. SRV sekä akustiikan johtava asiantuntijayritys Akukon Oy mahdollistivat myös Christian Bernerin osallistumisen Redi -projektiin tärinänvaimennuksen asiantuntijana.

Tärinänvaimennusmateriaalit kolmeen elämyskohteeseen

REDIn elämyksellinen kauppakeskus kätkee sisäänsä erilaisia toimintoja. Christian Berner oli mukana kolmessa eri projektissa, joissa tiloilta vaadittiin sekä tärinän että äänen eristämistä. Christian Bernerin asiantuntemus Sylomer -materiaalien käytöstä vaativissa kohteissa johti Elixia liikuntakeskuksen, Fööni lentokeskuksen sekä  elokuvakeskus Cinamonin osalta yhteistyöhön.

Elixia liikuntakeskuksen osalta vapaapaino-, Build’n Burn- sekä Performance alueiden lattiat on rakennettu Gerb -teräsjousien varaan. Lisäksi Cardio -alueen lattiat on kellutettu Sylomer -materiaalien varaan. Toimenpiteet ehkäisevät lattiaan kohdistuvia iskuja ja vaimentavat iskuista johtuvaa ääntä.

”Liikuntakeskuksessa olemme suorittaneet värähtelymittauksia Sylomerilla ja teräsjousilla kellutetuilla alueilla. Mittaustulokset kertovat, että kellutukset toimivat ja vaimentavat raskaimpienkin painojen aiheuttamaa melua jopa 30 dB. Heräte vaimenee siis jopa tuhannesosaan alkuperäisestä.”, kertoo akustiikkakonsultti Henri Penttinen Akukonilta.

Kauppakeskuksen Fööni -lentotehtaassa pääsee kokemaan myös lentämisen hurmaa. Suosittu vapaalento tunnelissa, eli ”föönaaminen”, löytyy nyt läheltä Helsingin keskustaa kauppakeskus REDIstä. Tavallisesti vastaavat kohteet sijaitsevat erillisissä rakennuksissa kaukana kaupungin ytimestä, mutta kauppakeskuksessa toiminta tarvitsee voimakkaiden puhaltimien aiheuttaman runkomelun vaimennuksen. Fööni -vapaalentotunnelin lattia on kauttaaltaan kellutettu Sylomer -materiaalien päälle. Sylomer -materiaalit eristävät puhaltimista aiheutuvan runkomelun kauppakeskuksen rungosta eikä toiminnasta aiheudu haittaa muille toimijoille.

Föönaamisen hurmaa! Fööni -vapaalentotunnelin lattia on kauttaaltaan kellutettu Sylomer -materiaalien päälle. (Kuva: Fööni)

Elokuvakeskus Cinamonin elokuvanautintoa lisää äänieristys kauppakeskuksesta aiheutuvasta melusta, mutta myös salien väliselle äänieristykselle oli tarvetta. Elokuvasalien lattiat ja seinät on rakennettu Sylomer -materiaalien päälle, joka vaimentaa reippaammankin action-elokuvan aiheuttamat desibelit.

Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty. Jo suunnitteluvaiheessa on hyvä ottaa huomioon erilaiset runkomelun aiheuttamat häiriötekijät. Kauppakeskus Redin osalta SRV sekä Akukon luottavat Christian Bernerin tärinänvaimennuksen asiantuntemukseen sekä Sylomer -materiaaleihin. Kauppakeskus REDI oli äärimmäisen mielenkiintoinen työmaa ja olen erittäin iloinen, että olimme mukana tässä projektissa”, kertoo Christian Bernerin tärinänvaimennuksen asiantuntija Tuomas Laitinen.

Kauppakeskus REDI avataan 20.9.2018 Helsingin Kalasatamassa.

 ***

REDI – urbaani, elämänmakuinen, ainutlaatuinen – keskellä kasvavinta kaupunkia

REDI on uudenlainen tapa asua, viihtyä, työskennellä ja tehdä ostoksia keskellä kehittyvää Helsinkiä. REDI yhdistää elämyksellisen kauppakeskuksen, toimitilatornin ja Suomen korkeimmat asuintornitalot vastustamattomaksi kokonaisuudeksi. REDI on uudenlainen tapa asua, viihtyä, työskennellä ja tehdä ostoksia keskellä kehittyvää Helsinkiä. REDI yhdistää elämyksellisen kauppakeskuksen, toimitilatornin ja Suomen korkeimmat asuintornitalot vastustamattomaksi kokonaisuudeksi.

Kauppakeskus Redin sivuille >>

TopContent: Link (7757)
Default.Master